week 25 met de toerclub fietsen in Oostenrijk

Beste toerclubleden,

Zoals reeds in de ALV besproken, gaan we in week 25 met de toerclub fietsen in Oostenrijk, vanuit het dorpje Hirschegg, in de provincie Steiermark, op de grens van Karinthië. Afstand: 1060 km.

Steiermark 2Kaart Steiermark
Week 25 betekent vertrekken op 16 juni richting Oostenrijk en retour naar Steenderen op 23 juni. Een aantal leden hebben reeds het plan opgevat om een paar dagen eerder op de fiets vanuit b.v. Regensburg naar Hirschegg te fietsen.
Wij logeren bij de familie Knoef ( uit Vorden) die daar een camping runnen met de nodige pension accommodatie en een appartement.
Ook kan er voor de liefhebbers gekampeerd worden, b.v. met caravan, camper of tent. Dit houdt in dat je ook evt. je partner mee kunt nemen naar Oostenrijk.
De pension kamers en appartement hebben allen een douche, toilet en tv. De camping heeft uiteraard keurige sanitaire voorzieningen.
Er is een Stube, waar we het ontbijt kunnen nuttigen en ’s avonds gezellig een biertje drinken.
Voor de warme maaltijd kan er in het dorp, op 200 m, in een goed restaurant gegeten worden. Hier kunnen we (prijs)afspraken voor de gehele week maken.
Het eten is in Oostenrijk goedkoper dan in Nederland
Er is fietsenstalling aanwezig.
De kosten zijn +/- € 25,- per persoon per nacht, inclusief ontbijt. Kurtax € 1,50 pp

Hirschegg is een klein bergdorpje op 900 m hoogte.
Vanuit Hirschegg is er voor elke wielrenner wat wils. In de prachtige groene omgeving gaan de wegen veelal op en af met beklimmingen die variëren van eenvoudige heuveltjes, korte kuitenbijters tot bergen van de buitencategorie, dus iedereen kan aan zijn / haar trekken komen. Bij de beklimmingen wordt je getrakteerd op prachtige vergezichten. Ook kan er in het dal gefietst worden voor diegenen die persé weinig willen klimmen. Om terug te komen bij de camping zul je wel altijd even omhoog moeten.
De wegen zijn veelal rustig wat verkeer betreft en automobilisten houden goed rekening met fietsers. Het asfalt is over het algemeen van goede kwaliteit.

De zoon van Henk Knoef, Rob, heeft hier veel gefietst en een aantal routes op strava uitgezet die ik voor diegenen die belangstelling hebben kan doorsturen, zodat je ze ook in je GPS kunt laden.
Uiteraard kunnen we ook onze eigen routes samenstellen!!

Graag hoor ik zsm, maar uiterlijk 3 maart, wie er belangstelling heeft om mee te gaan. Dit i.v.m reservering. Ik denk dat het een bijzonder mooi en vriendelijk land is om te fietsen dus laat je deze kans niet ontgaan.

Mocht je meer info wensen neem dan contact met mij op.

Groeten,

Jan Meijer

 

 

Comments are closed.