De Gelderse Heuvelentocht 3 juni 2018 incl. werkschema.

 affiche ght 2018-1

 

 

werkschema gelderse heuvelentocht 2018 zonder tel. nr (zie daarvoor de mail die naar alle leden is gestuurd)

Zondag 3 juni heeft Toerclub Steenderen haar jaarlijkse toertocht georganiseerd. Start en finish waren bij Sporthal Het Hooge Wessel aan de Prins Bernhardlaan nr. 3 te Steenderen.

Gestart kon er worden tussen 08.00 uur en 10.00 uur.

Deelnemers konden kiezen uit 2 afstanden, nl. 90 en 130 km. Op beide afstanden kende de route vergeleken met vorig jaar een aantal veranderingen.

De 90 km ging van Steenderen, via Doesburg, Angerlo, Wehl ,Loerbeek naar Elten. Bovenop de Eltenberg was de pauzeplek. Door het mooie weer was het er goed toeven. Na de pauze liep de route vanuit Elten over een groen weggetje naar Beek, waar via Peeskes Bult koers gezet werd naar ’s-Heerenberg. daarna via de Drie Heuvelenweg naar Zeddam, waar als laatste klim de Muur van Zeddam wachtte.

De 130 km ging vanaf Steenderen, via Doesburg, Ellecom en de Havikerwaard richting de Posbank. Na enkele klimmetjes op de Posbank werd de route vervolgd via de Emmapiramide naar Roozendaal en van daaruit naar Landgoed Biljoen (tussen Rheden en Velp), waar de eerste pauzeplek was bij het gemaal De Volharding. Vervolgens naar de IJsselbrug over de IJsseldijk richting Westervoort. Daar laten we de IJssel achter ons en ging het verder paralel aan de Rijn, langs plaatsen als Loo, Pannerden, Herwen, Tolkamer en Spijk om in Elten, na de beklimming van de Eltenberg aan te komen bij de, voor deze afstand, tweede pauzeplek. Van af daar volgden beide afstanden dezelfde route.

De 130 km tocht had ca. 650 hoogtemeters en telde mee voor het “Brevet des Cyclistes”. Het paste prima in de voorbereiding op nog te rijden klassiekers dit jaar. Deze afstand was heel afwisselend, met mooie vergezichten over Rijn en IJssel. Via deze route konden Posbank en Montferland met elkaar verbonden worden.