Geldersche Heuvelentocht 21 mei 2017

NTFU Kalender

 

Fiche gelderse heuvelentocht 2017 v2

Zondag 21 mei a.s. organiseert Toerclub Steenderen wederom deze tocht.

Start en finish zijn bij Sporthal Het Hoge Wessel aan de Prins Bernhardlaan nr. 3 te Steenderen.

Gestart kan er worden tussen 08.00 uur en 10.00 uur. Deelnemers kunnen kiezen uit 2 afstanden, nl. 90 en 130 km.

De 90 km gaat van Steenderen, via Doesburg, Angerlo, Wehl ,Loerbeek naar Elten. Bovenop de Eltenberg is de pauzeplek. Na de pauze gaat het via de Stokkumer Straße  door het bos naar Stokkum, over Peeskesbult naar Beek en vandaar naar Zeddam, met daar als laatste klim de Muur van Zeddam. Vervolgens gaat het via Kilder, Eldrik , Hoog-Keppel en Achter-Drempt weer naar Steenderen.

 De 130 km gaat vanaf Steenderen, via Doesburg, Ellecom en de Havikerwaard richting de Posbank. Na  een vijftal klimmetjes op de Posbank gaat de route via Landgoed Biljoen (tussen Rheden en Velp) naar de eerste pauzeplek bij het gemaal De Volharding. Vervolgens gaat de route via de IJsselbrug over de IJsseldijk richting Westervoort. Daar laten we de IJssel achter ons en vervolgen we onze weg verder langs de Rijn. We komen langs plaatsen als Loo, Pannerden, Herwen, Tolkamer en Spijk om in Elten, na de beklimming van de Eltenberg aan te komen bij de tweede pauzeplek. Van af daar volgen beide afstanden dezelfde route.

De 130 km tocht heeft ca. 550 hoogtemeters en  telt mee voor het “Brevet des Cyclistes”. Het past prima in de voorbereiding op nog te rijden klassiekers dit jaar. Deze afstand is heel afwisselend, met hele mooie vergezichten over Rijn en IJssel. Via deze route worden Posbank en Montferland met elkaar verbonden.

 

2017-05 Gelderse heuvelentocht NTFU 90 km 2017-05 Gelderse heuvelentocht NTFU 130 km