Gelderse Heuvelentocht 10 mei 2015

Gelderse Heuvelentocht 10 mei 2015

10 mei organiseerde de Toerclub Steenderen wederom haar jaarlijkse toertocht. Start en finish waren bij sporthal Het Hooge Wessel aan de Prins Bernhardlaan 3 te Steenderen.
Er konden 2 routes gekozen worden, te weten 90 km en 130 km. De 90 km ging via Doesburg, Angerlo, Loerbeek naar Elten, Bovenop de Elterberg was de pauzeplek. Door het mooie weer kon iedereen daar genieten op het terras onder het genot van koffie, thee en bv een pannekoek. Daarna ging het via Stokkum,Elten over de Peeskese bult in Beek richting s’Heerenberg, om vervolgens in Zeddam als laatste klim, de muur van Zeddam te slechten. Daarna retour Steenderen.
De 130 km ging vanaf Steenderen, via Doesburg, Ellecom en de Havikerwaard richting De Posbank. Na een aantal klimmetjes ging het via landgoed Biljoen (tussen Rheden en Velp) naar de eerste pauzeplek. Vervolgens werd via brug over de IJssel koers gezet richting de Rijn. Langs de Rijn passeerden we plaatsen als Loo, Pannerden, Tolkamer en Spijk. Bovenop de Elterberg kwamen de beide routes dan weer samen. De 130 km route telde ca. 550 hoogtemeters en was een prima voorbereiding op nog te rijden klassiekers dit jaar. Ondanks een wat geringer aantal deelnemers dan verleden jaar, werd de tocht zeer gewaardeerd door de rijders.