Samen uit samen thuis

Beste leden van de Toerclub,

Afgelopen zondag hebben we het seizoen weer mogen openen met een prachtige opkomst. Fijn om te zien dat de meesten stonden te trappelen om weer te weg op te kunnen, het beloofd een mooi fietsseizoen te worden! Rob heeft de woensdagmorgenkalender afgerond (is reeds aan jullie toegezonden) en bij de “gangbare” fietskalender worden momenteel de puntjes op de i gezet door Rene, deze volgt z.s.m. De woensdagmorgengroep vertrekt vanaf morgen weer en vast staat dat jullie ook zondag om 9.00 weer van harte welkom zijn om te vertrekken vanaf het marktplein. 

Zoals het de laatste jaren traditie lijkt te worden liep het met elkaar in een groep fietsen tijdens de openingsrit nog niet helemaal lekker. Dit zorgde helaas weer even voor nodige consternatie, waardoor we in ieder geval gespreksstof hadden bij de appeltaart. Het was blijkbaar nodig om ons allen aan het begin van het seizoen weer wakker te schudden 😉. Laten we de rest van het seizoen elkaar scherp houden op de basisafspraken binnen onze club. 

 

Samen uit, samen thuis. => Met de groep waarmee je vertrekt maak je de rit mee af.  Geef niet te snel gehoor aan eventuele afvallers die roepen ”ga maar door”.

Als je er af dreigt te vallen maak dit kenbaar. => Als je er af waaiert bel je zo snel mogelijk (niet eerst een groot gat laten vallen, komt het niet door dan schreeuw je een keer). Als dit herhaaldelijk gebeurt past de rest v/d groep het temp naar beneden aan. Diegenen welke het even moeilijk hebben gaan in 3e/ 4e positie rijden i.p.v. achteraan.

Gebruik je boerenverstand. => We zijn een prachtige club met als sterke punt onze onderlinge solidariteit, laten we dat ook tijdens het fietsen gebruiken.

 

Overigens als gedurende het seizoen bij een groep grote niveau verschillen ontstaan (geldt ook voor alle fietsdagen) schroom dan niet om eens wat meer te splitsen om onderlinge irritaties te voorkomen, zo kunnen we voor iedereen het fietsplezier er in houden ongeacht het niveau. We zijn met elkaar mondig genoeg dus overleg dit dan bij vertrek (of spreek het eventueel af bij de koffie).

We kijken uit naar een mooi seizoen met vele kilometers fietsplezier! 

Namens het bestuur,

Mark Ruessink