Gelderse heuvelentocht 2020

Zondag 17 Mei georganiseerd Toerclub Steenderen haar jaarlijkse toertocht . Start en finish zijn bij Sporthal Het Hooge Wessel aan de Prins Bernhardlaan nr. 3 te Steenderen.

Gestart kan er worden tussen 08.00 uur en 10.00 uur.

Deelnemers kunnen kiezen uit 2 afstanden, nl. 90 en 130 km.

De 90 km gaat van Steenderen, via Doesburg, Angerlo, Wehl ,Loerbeek naar Elten. Bovenop de Eltenberg is de pauzeplek. Na de pauze loopt de route vanuit Elten over een groen weggetje naar Beek, waar via Peeskes Bult koers gezet wordt naar ’s-Heerenberg. Daarna via de Drie Heuvelenweg naar Zeddam, waar als laatste klim de Muur van Zeddam wacht.

De 130 km gaat vanaf Steenderen, via Doesburg, Ellecom en de Havikerwaard richting de Posbank. Na enkele klimmetjes op de Posbank wordt de route vervolgd via de Emmapiramide naar Roozendaal en van daaruit naar Landgoed Biljoen (tussen Rheden en Velp), waar de eerste pauzeplek is bij het gemaal De Volharding. Vervolgens naar de IJsselbrug over de IJsseldijk richting Westervoort. Daar laten we de IJssel achter ons en gaat het verder parallel aan de Rijn, langs plaatsen als Loo, Pannerden, Herwen, Tolkamer en Spijk om in Elten, na de beklimming van de Eltenberg, aan te komen bij de voor deze afstand tweede pauzeplek. Van af daar volgen beide afstanden dezelfde route.

De 130 km tocht heeft ca. 650 hoogtemeters en telt mee voor het “Brevet des Cyclistes”. Het past prima in de voorbereiding op nog te rijden klassiekers dit jaar. Deze afstand is heel afwisselend, met mooie vergezichten over Rijn en IJssel. Via deze route zijn de Posbank en Montferland met elkaar verbonden.