Nieuwe sponsoren voor de toerclub

STEENDEREN – Met nieuwe sponsoren, nieuwe tenues en vele nieuwe leden is de Toerclub Steenderen weer helemaal klaar voor vele kilometers fietsplezier. Naast een aantal lokale sponsoren is er zelfs een sponsor uit Schiermonnikoog bij de club betrokken.

Verjonging

Ook voor de Toerclub konden de afgelopen twee jaar door omstandigheden enkele evenementen niet doorgaan. De jaarlijkse fiets meerdaagse naar het buitenland, de Gelderse Heuvelentocht (eigen wegtoertocht) en de Kruisbergtocht (eigen MTB-tocht) werden meermaals afgelast.
Maar het virus heeft, eerlijk is eerlijk, ook een positief effect gehad op de vereniging. “Sinds de coronacrisis zijn de mensen veel meer thuis en zij zoeken naar wat wel mogelijk is”, weet voorzitter Mark Ruessink. “Daarbij is de behoefte aan bewegen, mobiliteit, vitaliteit en gezondheid steeds groter geworden en hebben steeds meer mensen de racefiets ontdekt (of afgestoft) en de smaak helemaal te pakken gekregen.”

Na de soloritjes tijdens de ‘lock down’ blijkt het dan toch een stuk gezelliger en stimulerend om in groepsverband te rijden. Dit heeft in korte tijd voor een groei van de vereniging gezorgd van zeker 10% in ledenaantal. “De vereniging zit nu op circa 80 leden (heren en dames). Hiermee is er ook weer de nodige verjonging binnen de club gekomen. Zo kunnen er groepen worden gevormd die aan ieders sportieve behoefte tegemoetkomen: fiets je vooral voor de gezelligheid en om lekker te kletsen onderweg dan kan dat, maar ook als je meer wilt trainen en afzien zijn er groepen met gelijkgestemden.”
Standaard is het vertrek van een rit vanaf de Kei in Steenderen. Er wordt gefietst op zondagmorgen, dinsdagavond, woensdagmorgen en donderdagavond. En bij alle groepen geldt: ‘samen uit – samen thuis’.

Nieuwe sponsoren
Om uiteenlopende redenen hebben de vorige sponsoren Aviko, Rabobank, Wielerhuis Gerhard Eskes en Bronckhorster Brewing Company besloten om de sponsoring te stoppen. “Toerclub Steenderen dankt deze bedrijven voor hun jarenlange steun en hoopt waar mogelijk in andere vorm samenwerking te kunnen vinden in de aankomende jaren”, laat voorzitter Ruessink weten.

Gelukkig heeft de sponsorcommissie nieuwe bedrijven bereid gevonden om zich als meerjarige sponsor aan de vereniging te verbinden. De hoofdsponsors zijn Van Slingerland Tweewielers uit Keijenborg en Hotel van der Werff van Schiermonnikoog. Co-sponsoren zijn Wim Bosman Installatiebedrijf Vorden, ARCI Steenderen, Uniwarm Vorden en Regiobank Steenderen. Daarnaast heeft onze co-sponsor Het Wapen van Bronkhorst het contract verlengd.

Ploegpresentatie op Schiermonnikoog
Mede door bijdragen van de sponsoren hebben de leden van Toerclub Steenderen weer de beschikking over een nieuw fietstenue. Een kledingcommissie heeft in samenwerking met leverancier KCC een prachtig ontwerp gemaakt. Op zondag 29 augustus zijn er foto’s gemaakt bij de lokale sponsoren. Een week later heeft er een ‘ploegpresentie’ plaats gevonden op Schiermonnikoog.
Rob Fischer, eigenaar van Hotel van der Werff, bracht een groot deel van zijn jeugd in de omgeving van Zutphen door. Toen één van onze leden, tijdens een eilandbezoek, over Toerclub Steenderen sprak, kwam het sponsorschap ter sprake. Kort daarna was het geregeld. Het hotel is samen met Van Slingerland Tweewielers hoofdsponsor.

Op donderdag 2 september vertrok er een groep wielrenners van de vereniging naar het noorden om in twee dagen naar het eiland te fietsen. Tevens ging er vrijdag een groep renners vanuit Steenderen om in één ruk naar het eiland te koersen. ’s Avonds zijn ze de coureurs gaan borrelen en dineren bij, hoe kan het ook anders, Hotel van der Werff. “Zaterdagmorgen zal ik in ‘t Beukennootje de eerste druk van het wielershirt aan Rob Fischer overhandigen”, laat de enthousiaste voorzitter weten. “De wethouder sportzaken van Schiermonnikoog, de heer Johan Hagen, hield een korte toespraak om onder andere nog eens te benadrukken, dat Toerclub Steenderen door het dragen van dit fietsshirt in binnen- en buitenland niet alleen het hotel, maar ook het eiland promoot.”